Rana Konsult. PDFbibliotek för svenska herptilrapporter.

Här har jag samlat rapporter och uppsatser som rör kunskap om och vård av svenska grod- och kräldjurspopulationer. Det handlar om inventeringar, monitoringarbete och redovisning av naturvårdsåtgärder. Även planer, t.ex.åtgärdsprogram, och en del administrativa texter finns med.

Det mesta är rapporter till kommuner, länsstyrelser och statliga verk. Vidare förekommer en del examensarbeten och även artiklar i utländska tidskrifter. Kriteriet är att det ska behandla svenska populationers utveckling och biotopkrav ur ett tillämpat perspektiv.

Förslag på nya verk mottags tacksamt, helst som PDFfil. Jag väljer dock självsvåldigt om de platsar (och när jag har tid och ork att lägga in dem).

För de flesta yngre rapporter har jag använt tillgängliga PDFfiler i orginal. En del äldre rapporter har skannats. Bildsidor har skannats till gråskala (eller om aktuellt i färg). Ibland har detta gett mycket stora filer med följande långa nerladdningstider. Förutom länken "PDF" finns då en länk "PDF s-v" där allt skannats till svartvitt. Bildkvaliten blir då sämre.

Rapporterna har sorterats på tre listor:

Artvis
Länsvis - Här finns också alla åtgärdprogram med utvärderingar samlade under egen rubrik.
Efter författarePage by:
Jon Loman
jon@rana.se